Szív alakú fánk csokoládéöntettel

  • 2017.02.14.
  • 0







Nálunk nem épp Valentin napra készültek, de ugye a kedvesség, az odafigyelés, nem csak egy napra szól. Annyit kell csupán tenni, hogy nem kerekre, hanem szív alakú formával vágjuk ki a tésztát. Szeretetteljes napot kívánok!





Hozzávalók a fánkhoz: 50 dkg liszt, 12 dkg vaj, 4
tojássárgája, 3 dkg friss élesztő, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 1 evőkanál
cukor, csipet só; az öntethez: 5 dkg étcsokoládé, 3 dkg vaj, 4 evőkanál
cukor, 2 evőkanál csokoládéízű pudingpor, 1 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál vanília
kivonat, 3 dl tej, 1 dl víz; a sütéshez: olaj.




Elkészítése:
1
dl langyos tejbe kavarjuk a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.
A
vajat megolvasztjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojássárgáját, a citromhéjat meg az
élesztős tejet.
Hozzáadjuk
a visszahűlt vajat, a megmaradt langyos tejet, simára dolgozzuk, letakarva 40
percet pihentetjük.
A
tejet főni tesszük, a csokoládét kockára törjük. A pudingport a kakaóval, a
cukorral elvegyítjük, a vízzel simára kavarjuk.
A
keveréket a tejbe öntjük, összefőzzük, a tűzről levéve belekavarjuk a
csokoládét, a vaníliakivonatot és a vajat.
A
tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, formával
kivágjuk és még 30 percet kelesztjük.
A
tészta mindkét oldalát bő, forró olajban kisütjük, majd papírszalvétára
szedjük. Csokoládéöntetel, cukorkával megszórva kínáljuk.