Banánnal töltött fánk

  • 2017.02.16.
  • 9





A sütőporral készült tésztának tömöttebb állaga van, mint a keltnek, de megéri ezt is kipróbálni. Frissen az igazi, ezért annyit ajánlatos sütni, ami el is fogy. Laktató leves után tökéletes desszert.




Hozzávalók (12 darabhoz): 25 dkg liszt, 1 tojás, 1
teáskanál vaj, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál
reszelt citromhéj, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; továbbá: 2 banán, fahéjas porcukor,
olaj.





Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a sóval, a
citromhéjjal elvegyítjük, hozzáadjuk a puha vajat, a tojást, a tejet, a
cukrokat és összegyúrjuk. A banánt ujjnyi széles karikákra vágjuk. A masszából
tojás nagyságú darabokat szaggatunk, tenyerünkben kilapítjuk, mindegyik közepébe
egy-egy banánkarikát helyezünk és gombóccá formázzuk. Bő forró olajban pirosra
sütjük, majd papírra szedjük. Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Címkék

Banán Fánk