Sütőben sült csokis fánk

  • 2017.01.14.
  • 7







Farsangig még hozok néhány fánkot. A fiamnak a csokoládés a kedvenc, utána az almás, nekem pedig jöhet bármelyik :)




Hozzávalók (14 darabhoz): 40 dkg liszt, 5 dkg
olvasztott vaj, 2 evőkanál cukor, 2,5 dkg friss élesztő, 1,8 dl langyos tej, 1
tojás, 1 tojássárgája, csipet só; 1 tábla csokoládé, 1 tojásfehérje, porcukor.




Elkészítése: Az átszitált lisztet a cukorral
elvegyítjük, közepébe mélyedést készítünk. Beleöntjük a tejet, belemorzsoljuk
az élesztőt és hagyjuk felfutni. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a sót, a
langyosra hűlt vajat és puha tésztát gyúrunk. Letakarva 40 percet kelesztjük. Finoman
átgyúrjuk, 0,5 cm-es lappá nyújtjuk és 9 cm-es formával köröket vágunk belőle.
Mindenik közepére egy kocka csokoládét teszünk, majd a széleket összecsípjük.
Sütőpapíros tepsire helyezzük, letakarva még 30 percet pihentetjük. Tetejüket tojásfehérjével
lekenjük, majd előmelegített sütőben pirosra sütjük. Amikor langyosra hűltek, megszórjuk
porcukorral.




Megjegyzés: Csokoládékockák helyett dobozos vagy
főzött csokoládékrémet is használhatunk.