Pástétomos-tojásos párnák

  • 2017.01.27.
  • 5





Reggelire, vacsorára , pakolni,
nagyon szeretjük az ilyen ételeket. Töltelékét igény szerint szoktam alakítani.




Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2,5
dkg élesztő, 2,5 dl tej, 1 tojássárgája, 1 teáskanál só, 1; mokkáskanál cukor;
a tölteléknek: 10 dkg füstölt májas, 2 tojás, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál
vaj, só, bors: a tetejére: 1 tojás.




Elkészítése: A töltelékhez a tojásokat keményre
főzzük, megtisztítjuk, lereszeljük. Hozzáadjuk a vajat, a májast, a mustárt,
kikavarjuk és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A langyos tejben a cukrot
elkeverjük, az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk,
hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet a sóval elvegyítjük, hozzáadjuk a
tojássárgáját, az élesztős tejet, a vajat és összegyúrjuk. Letakarva egy órát
kelesztjük. 3mm vastag lappá nyújtjuk, kerek formával kivágjuk. A tészta
közepébe májkrémet teszünk, majd kettéhajtjuk. A széleit villával lenyomkodjuk,
lekenjük felvert tojással és előmelegített sütőben pirosra sütjük. Citromos
teával finom vacsora.





Megjegyzés: A töltelékbe vegyíthetünk apró kockára
vágott házikolbászt, sajtot.