Vörösboros fügedzsem

  • 2016.10.21.
  • 2







Egy kedves szomszéd néni udvarán termett a füge, én másztam föl leszedni. Bőségesen ettünk is belőle, a maradék pedig üvegbe került.Különlegesebb dzsem azoknak, akik a hagyományos eper, barack és társaikhoz vannak szokva.





Hozzávalók (5 üveghez): 1,5 kg füge, 40 dkg cukor, 3
dl vörösbor, 1 citrom héja, 1 rúd fahéj, 3 szegfűszeg.





Elkészítése: A fügét megtisztítjuk, megmossuk,
feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vörösbort, a fahéjrúdat, a lereszelt
citromhéjat, a gézbe kötött szegfűszeget, majd addig főzzük amíg besűrűsödik. A dzesmet tiszta üvegekbe töltjük, a kupakokat szorosan rácsavarjuk és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.