Mazsolás-ordás muffinkalács

  • 2016.06.06.
  • 2







Hozzávalók (12 darabhoz): a tésztához: 40
dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 2,5 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 1,6 dl tej,
1 tasak vaníliás cukor, ½ citrom héja, csipet só; a töltelékhez: 40 dkg orda,
15 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 1 tasak vaníliás cukor, ½ citrom héja; tetejére:
1 tojás; a forma kikenéséhez: kevés vaj és liszt.




Elkészítése: A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejet, egy teáskanál cukrot és
belemorzsoljuk
az élesztőt. A vajat megolvasztjuk.
Miután
az élesztő megkelt, hozzáadjuk a megmaradt cukrot, a vaníliacukrot, a
tojássárgáját, a lereszelt citromhéjat, a sót meg a vajat.


Tésztát
gyúrunk, letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük.


Az
ordát villával összetörjük, kikavarjuk a cukrokkal, a citromhéjjal és az átmosott
mazsolát is belevegyítjük.

A
tésztát 12 részre osztjuk, kinyújtjuk, mindenikre rákenünk egy evőkanálnyi
tölteléket, majd felcsavarjuk.


Kivajazott,
lisztezett muffinformába helyezzük, 10 percet hagyjuk pihenni. Tetejüket a
felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben pirosra sütjük.



Címkék

Mazsola Kelt Orda