Karalábé csorba húsgombóccal

  • 2016.06.01.
  • 8







Hozzávalók (4személyre): 2 karalábé, 1 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, kapor, lestyán, 2 dl zsíros tejföl, 1 tojássárgája, olaj,
só, bors; a húsgombóchoz: 30 dkg darált hús, 2 evőkanál rizs, 1 tojás, só,
bors.





Elkészítése: A karalábét, a répát, a
petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és olajon
összepároljuk. Apróra vágott lestyánt, kaprot szórunk rá, feltöltjük vízzel.
Ízesítjük sóval, borssal. A darált húst a rizzsel, a tojással összedolgozzuk,
sóval, borssal ízesítjük, és apró gombócokat készítünk. Amikor a leves forr, a
gombócokat beletesszük és készre főzzük. A tejfölt elkavarjuk a
tojássárgájával, a forró levesből egy evőkanállal teszünk hozzá, majd visszatöltjük.
Hagyjuk egyet lobbanni és lezárjuk. Citromlével savanyíthatjuk, ízlés szerint.