Sajtos sörkifli

  • 2014.08.20.
  • 0





A napokban rákérdeztem édesanyámra, hogy az általa sütött kiflik miért puhábbak mindig, mint amit én sütök? Zsír kell abba, mondta, próbáld csak ki. Kipróbáltam és tényleg igaza volt. Így lett olyan, milyet mindig is akartam.




Hozzávalók:0,5 kg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dkg
élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 púpos teáskanál só, 8 dkg zsír; a tetejére: 1
tojás; tölteléknek: 20 dkg sajt



Elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, belekavarjuk a
cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez kavarjuk a
sót, hozzáadjuk a zsírt és az élesztős tejjel puha tésztát dagasztunk.
Letakarva 1 órát kelesztjük, majd 4 részre vágjuk. Mindenik részt kerek cipóvá
formáljuk, 3 mm vastagra körré nyújtjuk és 8 cikkre vágjuk. A sajtot
lereszeljük, vagy kisebb csíkokra vágjuk és mindenik cikkre teszünk. A
szélesebb felétől kifli formára felcsavarjuk. Felvert tojással lekenjük,
reszelt sajtot, dekorsót szórunk rá. Sütőpapíros tepsire rakjuk, előmelegített
180 fokos sütőbe megsütjük. Jó a sütő aljába egy kis tálkában vizet tenni
párologni, így nem szárad ki a tészta.

Címkék

Sajt Sör Kelt