Vöröslencse leves füstölt kolbásszal

  • 2014.01.03.
  • 1

Az volt a tervem, hogy az új évet ezzel a vöröslencse levessel fogjuk kezdeni. Megfőztem már szilveszter délelőttjén, gondoltam megkóstoljuk, marad bőven még. Olyan sikere volt, hogy többszöri repeta után az új évre alig maradt:)Hozzávalók:20 dkg vöröslencse, 15 dkg füstölt kolbász, 2 répa, 2 db krumpli, 1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál füstölt pirospaprika, olaj, só, bors.Elkészítése:
A kolbászt felkarikázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk és apróra vágjuk. Kevés olajon a hagymát megfuttatjuk,hozzáadjuk a kolbászt és néhány percig kavargatva sütögetjük. Belepréseljük a
fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával,
hozzáadjuk a répát, a krumplit, a lencsét. Vízzel feltöltjük, ízesítjük sóval, borssal és készre főzzük.