Árpa Attila sajttortája- Blogkóstoló 11.

  • 2013.09.14.
  • 9

Dina a házigazdája a Blogkóstoló 11-nek. Petrát
sorsolta társamul. Örültem neki, mivel nem ismertem a blogját. Most jó alaposan átfésültem, végül ennél a sajttortánál tettem le a voksomat.
Szeretem a valamiben különleges süteményeket, ez is olyan. Egy nagyon folyós sajtkrém kekszalapon, amelynél csak mered remélni, hogy másfél óra sütés után meg is szilárdul. Mellesleg a tortaformát egy nagyobb
tálba kell állítani, amelyben víz van, ebben párolódik, sül.
Lássuk akkor a hozzávalókat: 23 cm-es tortaformaA kekszes réteghez:15 dkg darált háztartási keksz10 dkg vaj8 dkg cukor5 dkg apróra vágott dióbélA krémhez:50 dkg mascarpone20 dkg cukor25 dkg tejföl4,5 dkg étkezési keményítő5 tojás
A kekszet a vajjal, a cukorral, a dióbéllel összedolgoztam, a tortaforma aljába nyomkodtam.
A sütőt beállítottam 120 fokra. A tortaformát egy nagyobb darab alufóliára helyeztem, széleit felhajtottam, majd egy nagyobb hőálló tálba tettem, amit kb. 1 cm magasan megtöltöttem vízzel.
A krémhez a hozzávalókat a tojások kivételével mixerrel kikevertem, végül a tojásokat is hozzáadtam. Nagyon folyós massza lett a végeredmény, amit ráöntöttem a kekszes alapra és mehetett a meleg sütőbe 90 percre.
A formában hagytam hűlni 3 órát, majd hűtőbe tettem reggelig. Csak ezután vettem le a karimát.