Mascarpones barackos torta

  • 2013.08.20.
  • 5

A hőség nagyon kitartó az idén, de a szülinapokat attól meg kell ünnepelni, sőt még ilyenkor torta is dukál. Eleget gondolkodtam, hogy ne legyen se vajas, se tejszínes a meleg miatt, mert még el is kell szállítanunk. Így esett a választásom a nemrég készített körtés torta krémjére.
26 cm-es tortaformában három tojásos piskótát sütöttem. Kihűlés után kettévágtam. A krémhez dupla adag tejszín ízű pudingot főztem, kihűlés után mascarponeval habosra kavartam.A középső réteghez öt darab őszibarackot összeturmixoltam egy kevés vízzel, majd egy kis tasak zselatint feloldottam két dl turmixban, majd az egészet összekavartam. Egy lapos tálra töltöttem belőle, dermedés után innen vágtam ki a szív formával, ezzel díszítettem a tortát. A megmaradt turmixot hűtőbe tettem, hagytam kissé dermedni.
Az összeállításhoz az alsó lapra kentem a krém egy részét, rá a gyümölcspürét. Hagytam amíg megdermedt, kb 15 perc. A maradék barackot a maradék krémmel összekavartam, ezért lett más a színe, ennek egy részét kentem a pürére és befödtem a második piskóta lappal. Bevontam a megmaradt krémmel és díszítettem.Az utolsó darabot tudtam lencsevégre kapni, ilyen réteges volt.
Könnyed, üdítő torta volt, jól is esett falatozni az árnyékban:-)