Kakaós-csokoládés palacsinta

  • 2013.08.23.
  • 4


Valahogy a palacsinta sütés nem szokott eszembe jutni. Hamarább megsütök egy süteményt mint hogy palacsintát süssek. Csakhogy a gyerekeim nem így vannak ezzel. Főleg a fiam. Nagyon szereti a palacsintát.
Ma amikor a legtöbb dolgom volt megkért, hogy süssek neki csokis palacsintát. Hát nemet nem mondtam, de nem tudtam akkor még milyet is süssek. Főleg, hogy nem volt itthon csokikrém.
Gondoltam teszek a megszokott híg palacsinta tésztába kakaóport. Csoki az volt kéznél, megolvasztom és rácsorgatom.
Jól működött a dolog, de a kis huncut a belsejét kérte jól megcsokizva, majd felcsavarta. Így volt az igazi neki. Tökéletesen meg volt vele elégedve. Három darabot tüntetett el leves után:-)
A híg palacsinta receptjét nem írom le még egyszer, itt megnézhetitek. Pluszba 2 púpozott evőkanál kakaót kavartam a tésztába. Ez alkalommal kipróbáltam mixerbe tenni minden hozzávalót, majd egy gombnyomás és 2-3 perc. Máris süthettem a palacsintákat. Nem is fogom többé kézzel kavargatni.
A tetejére, belsejébe másfél tábla ét és tejcsokoládét vegyesen megolvasztottam, kevés olajjal elkavartam, így lágy csokikrémet kaptam, lehetett kenegetni.