Indiai pikáns csirkeleves

  • 2013.08.17.
  • 2


Úgy kezdődött, hogy vásároltam egy csomag garam masala fűszert, de nem tudtam még milyen indiai ételhez
fogom felhasználni. A Párom mikor meglátta vett egy lendületet a számítógép irányába és keresgélni kezdett. Levestippeket adott, végül ezen az oldalon talált kedvére valót. Meg is főzte.Erős, de kellemes
illat terjengett a konyhában amikor főtt. A végeredmény
nagyon finomra sikeredett.
Első kóstolásra mondhattam, hogy nagyon bejön az indiai konyha ízvilága.30 dkg csirkemell filé3 ek vaj3 ek mogyoró olaj (lehet más olaj is)2 kk préselt fokhagyma2 kk garam masala1 kk őrölt fekete bors1 kk frissen reszelt szerecsendió20 cm póré (nálam 5 szál zöldhagyma fehér része)30 dkg csiperke gomba1 dob. kukorica konzerv3 dl zsírosabb tejföl2 ek koriander zöld (vagy petrezselyemzöld)1 kk szárított chiliA vajat és az olajat összeolvasztotta, rádobta a fokhagymát, a garam masalát, a fekete borsot, sót, reszelt szerecsendiót és jól összekavarta.Hozzáadta az apróra vágott húst, hagymát, gombát, lecsöpögtetett kukoricát és 7 percet párolta, kavargatta amíg a hús kifehéredett.
A massza egynegyed részét kiszedte, félretette, a többit víz hozzáadásával botmixerrel összeturmixolta, majd a kivett részt visszaöntötte. Közepes tűzön néhány percig összeforralta.A tejfölhöz mert a forró levesből, elkavarta, majd az egészet a leveshez öntötte. Tetejére koriander zöldet és chilit szórt. Lehetett fogyasztani.