Zöldséges bableves

  • 2013.07.25.
  • 3

Sok friss zöldséggel, galuskával készítettem, hús nélkül, de higgyétek el így is nagyon laktató, finom leves.30 dkg szárazbab30 dkg vegyes leveszöldség( répa, petrezselyem gyökér, karalábé)1 jó szelet zeller1 fej vöröshagyma1 paradicsom1 zöldpaprikapetrezselyemzöld, lestyánsó, pirospaprikakevés olajA galuskához:1 tojás2- 3 ek liszt


A babot este megmostam, beáztattam. Másnap kuktába tettem, vízzel felöntöttem, hogy bőven lepje el, sóztam és
sípolástól számítva 15 percet főztem.


A zöldségeket megpucoltam, felvágtam. Egy fazékban olajon megdinszteltem a hagymát. A fazekat
levettem a tűzről, belekavartam a pirospaprikát, hozzáadtam a felvágott zöldségeket, kissé sóztam és fedő alatt 5 percet pároltam.


Hozzáöntöttem a babhoz, együtt tovább főztem.


A galuskához a tojást felvertem, belekavartam a lisztet( hígabb masszát kell kapjunk), majd kiskanállal a lassan lobogó levesbe szaggattam.A paradicsomot forró vízbe mártottam, héját lehúztam, húsát apróra vágtam.A leves tetejét apróra vágott petrezselyem zölddel és lestyánnal szórtam meg.Tálaláskor tejfölt ettünk hozzá és csípős paprikát.

Címkék

Leves Zöldség Bab