Turbó rakott krumpli

  • 2013.07.16.
  • 1

Gyorsan kellett valamit leves után készítenem. Ez a rakott krumpli ilyenkor mindig bejön. Kell hozzá:1 kg krumpli2 cikk fokhagyma10 dkg reszelt füstölt sajt10 dkg paprikás kolbász2 dl tejföl4 tojássó, bors, pirospaprikaA krumplikat megtisztítottam és nyersen felkarikáztam. Annyi vizet öntöttem rá, hogy éppen ellepje, sóztam,
beletettem a megtisztított fokhagymát és forrástól számítva 8 percet főztem.A sütőt 220 fokra állítottam.Egy sütőtálat kivajaztam, zsemlemorzsával meghintettem és elkészítettem az öntetet:a tejfölbe belekavartam a sajtot, a felvert tojásokat. Ízesítettem sóval, borssal, pirospaprikával.A krumpli levét leöntöttem, a fokhagymákat kiszedtem, hideg vizet engedtem rá, így gyorsan visszahűlt. A szeleteket a sütőtálba rendeztem, leöntöttem az előkészített tojásos öntettel, a kolbászkarikákat beleszórtam és betoltam a sütőbe 12-15 perc kell neki.Öt percet hagytam a tepsiben hűlni, majd szeleteltem és jó sok tejföllel, savanyú uborkával fogyasztottuk.Eredeti recept Stahl Judit- Gyorsan, valami finomat!
könyvéből származik.