Vasárnap Vánczával- Álompite

  • 2013.06.16.
  • 6

A lányomat kértem meg, hogy válasszon egy neki tetsző Váncza-sütit Mónika projektjéből. Nem sokat bóklászott a blogon, mondta is a kiszemelt süteményt, ami ezúttal egy pite.Különlegessége a töltelékben van, ugyanis főtt krumplit tartalmaz, de az ízén egyáltalán nem érződik.Ez lett a vasárnapi sütink.
Jó választás volt Dorottyám!Először a tölteléket készítettem el:20 dkg cukrot5 ek vízzel sziruppá főztem, azután15 dkg főtt tört krumplit20 dkg őrölt mákot adtam hozzá és rövid idő alatt összefőztem. Hagytam hűlni.A tésztához:30 dkg lisztet1/2 csom. sütőporral5 dkg cukorral10 dkg zsírral1 tojással1 csom. vaníliás cukorral3-4 ek tejjel rétestészta keménységűre gyúrtam, háromszor hajtogattam-nyújtottam, végül két részre vágtam.Egyik részét kinyújtottam,
21x29 cm-es kivajazott tepsibe tettem, rákentem a mákos tölteléket majd beborítottam a második kinyújtott lappal.Villával a tetejét megszurkáltam, tojássárgával lekentem, előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütöttem. Kihűlés után szeleteltem.

Címkék

Mákos