Fenséges capuccino korong

  • 2013.06.22.
  • 2

Az Illia&Co. Kiadó kedves felkérést intézett hozzánk, amit szívesen elfogadtunk.A Süti Éden receptkönyvét küldték el nekünk, amelyben Hannah Swensen titokzatos esetei krimisorozatokban szereplő összes receptje van összegyűjtve. A könyv 77 receptet tartalmaz, de a receptek mellett humorral, izgalommal és érdekes nyomozással is találkozunk Hannah Swensen titokzatos történeteiben.



Ebből a receptkönyvből válogattam ki néhány finomságot, amit elkészítek és megmutatom nektek is.Ha tetszenek, próbáljátok ki! Aki pedig a könyvet szeretné lapozgatni és onnan sütni-főzni, megteheti. Ezen a linken elérhető.Sütésre fel! Hozzávalók:16 dkg vaj2 dkg instant kávépor2 tk vaníliaaroma1 ek rumaroma24 dkg kristálycukor2 tojás (csak villával keverd össze egy pohárban)1 tk szódabikarbóna1 tk sütőpor10 dkg tejcsokoládé reszelék44 dkg liszt1. Olvaszd meg a vajat és keverd hozzá a kávéport, a vaníliát meg a rumaromát.
Addig keverd amíg a kávé teljesen feloldódik benne. Add hozzá a cukrot, a felvert tojásokat, a szódabikarbónát és a sütőport. Alaposan keverd össze.2. Keverd bele a csokireszeléket és addig keverd, míg egyenletes lesz. Fokozatosan adagold hozzá a lisztet és alaposan keverd el.3. Nedves kézzel formálj diónyi golyókat és helyezd kivajazott tepsibe 7-8 cm távolságra. Lapogasd le a golyócskákat kis korongokká.4. Előmelegített sütőben 175 fokon süsd 10-12 percet. Ha kész, hagyd 2 percet hűlni, majd tedd ki tortarácsra és hagyd teljesen kihűlni.Hannah megjegyzése:



Ha maradna belőle, ezt a fajta sütit könnyedén le lehet fagyasztani.Az én megjegyzésem: nem marad :D

Címkék

Keksz Kapucsínó