Csokihabos citromos muffin -SAD 15

  • 2013.05.21.
  • 9

A sütemény a SAD 15. fordulójára készült, ahol most Gionetta a házigazda és szuper témát választott: Jaj de jó a habos sütemény!
Igazából úgy jártam, hogy a csokis piskótatekercset szántam a játékra,
de rájöttem, hogy ha kívülről is bevonom, akkor túlzottan
krémes lesz. Mivel maradt még a krémből, sütöttem egy adag citromos muffint és ebbe került a töltelék.12 darab citromos muffinhoz:2 tojás6 ek cukor1 dl olaj1,5 dl natúr joghurt1 citrom lereszelt héja és kicsavart leve1/2 csom. sütőpor25 dkg finomlisztA tojásokat a cukorral mixerrel 3-4 perc alatt habosra kevertem, hozzákavartam az olajat, majd a joghurtot. Belereszeltem a citrom héját, belecsavartam a levét is, majd hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet.A muffinsütő mélyedéseit vajjal kikentem, a masszával háromnegyedig töltöttem.Előmelegített sütőben 160 fokon légkeveréssel, 20 perc alatt megsütöttem. A formában hagytam még 10 percet, majd rácsra téve teljesen hagytam kihűlni.Tetejüket mélyebben bevágtam és megtöltöttem a krémmel, aminek a receptje itt, a tekercsnél található.Porcukorral meghintve tálaltam.