Koktélrák spagetti

  • 2013.10.04.
  • 4

Finom vacsora, ami gyorsan elkészíthető. Ez lebegett a szemeim előtt tegnap, mikor 3-4 órányi túlóra után hazaértem. „Mit vigyek ebédre?” téma a hétköznapokon mindig gondot okoz. Annak ellenére, hogy önként vállaltam az egészséges táplálkozást, és ezzel csak bonyolítottam az életem, amit nem bántam meg, és természetesen nem adnám fel, hiszen érezhető és látható pozitív élettani hatásai vannak. Sokan vannak akiknek ez a választás nem adatott meg, hiszen valamilyen ételallergia megnehezíti a mindennapjaikat, ők még ha akarnának se tudnának „bűnözni”, vagy ha igen, akkor rosszullétet okozna náluk. Bekerülve új munkahelyemre, új munkatársakkal, és azok új étkezési szokásaival ismerkedtem meg. Vannak gluténérzékenyek, de van olyan is, aki a tejtermékekkel szemben mutatnak érzékenységet, ezáltal ez a téma számomra még inkább előtérbe került.
A következő receptet tegnap este készítettem, és figyelembe vettem, hogy gluténmentes tészta felhasználásával készüljön. Koktélrák spagettiHozzávalók:3 db (370 g) paradicsom150 g koktélrák140 g paradicsompüré100 g gluténmentes spagettitészta4 db ( 50 g) mogyoróhagyma40 g parmezán sajt4 gerezd (15 g) fokhagyma marék (7 g) friss petrezselyemfél dl száraz fehérbor2 evőkanál
(15 g) kókuszolajteáskanál (3 g) oregánó1 teáskanál (3 g) bazsalikom2 db babérlevélsó és bors ízlés szerint1. A paradicsomokat megmossuk, és bevágjuk őket, majd forrásban lévő vízbe helyezzük kb. 5-6 percre. Eközben a mogyoróhagymákat, fokhagymákat, petrezselymet apróra vágjuk. 2. A paradicsomokat hideg vízbe helyezzük, és eltávolítjuk a héjukat, végül
apró kockákra vágjuk.3. A kókuszolajat felhevítjük, és a mogyoróhagymát üvegesre pirítjuk 2 gerezd fokhagymával együtt.Ezután hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot és a pürét is, sózzuk, borsozzuk, és oregánóval, bazsalikommal, babérlevéllel, petrezselyemmel fűszerezzük. Végül meglocsoljuk a fehérborral és 1 dl vízzel. Kb. 20-25 percig pároljuk, míg a paradicsom megpuhul.4. Eközben a spagettitésztát feltesszük főni. A koktélrákokat érdemes frissen beszerezni, de ha erre nincs lehetőségünk fagyasztott formában is megfelelő. Ez utóbbi esetben először felolvasszuk, és utána hozzákeverjük a paradicsomos mártáshoz. Kb. 10-15 perc kell ahhoz, hogy az ízek összeérjenek.5. Tálaláskor összekeverjük a spagetti tésztával és parmezán sajttal megszórjuk.Elkészítési idő: 55 percKalóriatartalom: 1117 kcal; 279 kcal/adagCH tartalom:
155,9 g; 38,8 g/adag4 személyreby SalubrityA szükséges alapanyagokat egy részét itt tudod jó áron beszerezni!KATT:www.biobag.hu Név Mennyiség

Címkék

Gluténmentes