Baba mama recept_2

  • 2013.01.18.
  • 5

A legtöbb anyuka mindig friss ételt szeretne adni a babájának, azonban nem akar állandóan kis adagokat készíteni. Itt a következő tipp, hogyan lehet a megmaradt alapanyagot a pazarlás elkerülése érdekében a család számára is finom, emellett egészséges fogássá varázsolni.A következő receptet azoknak az édesanyáknak ajánljuk, akik nem tudták megszerettetni a burgonya ízét kisbabájukkal. Helyettesíthetjük édesburgonyával, mely tipikus példája a nem minden az, aminek látszik mondásnak, mivel nevével és kinézetével ellentétben semmi rokonság sincsen a mérsékelt övi burgonyával, édeskés íze pedig leginkább a sütőtökhöz hasonlítható.
Rakott édesburgonyaHozzávalók:600+100 g édesburgonya500 g pulyka darált hús400 g cukkini240 g hámozott paradicsom 150 g natúr joghurt120 g mozzarella sajt200 ml tej2 db tojás2 evőkanál teljes kiőrlésű (25g) tönkölybúzaliszt2 db (150g) vöröshagyma2 gerezd (8g) fokhagyma5 evőkanál olívaolaj4-5 csipet (0,5g) fahéj 4-5 csipet (0,5g) oregánó4-5 csipet (0,5 g) szegfűborsSó és bors ízlés szerint1. Az édesburgonyát natúr vízben főzzük puhára, és vegyünk ki belőle 600 g-ot, a baba részét pedig hagyjuk tovább főni, hogy minél puhább legyen. A paradicsomok alját vágjuk be, és helyezzük őket forró vízbe 4-5 percre, majd hidegbe, így könnyen el tudjuk távolítani a bőrét. Eközben a cukkinit vágjuk karikára és egy serpenyőben, kevés olíva olajon pirítsuk meg mindkét oldalát, sóval és borssal fűszerezzük. Az apróra vágott vöröshagymát szintén olíva olajon pirítsuk meg, és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a darált pulykahúst. Fűszerezzük meg és keverjük hozzá a kis szeletre vágott paradicsomokat. Az édesburgonyát szintén vágjuk karikákra.2. A hideg tejet a liszttel keverjük csomómentesre, forraljuk fel és tegyük félre kihűlni. Ezután a két felvert tojást keverjük hozzá a joghurttal együtt.3. Egy jénai tálban készítsünk rétegeket a következőképpen: cukkini, darált hús, joghurtos szósz, édesburgonya és ezt ismételjük meg. Előmelegített sütőben 170°C-on 45 percig süssük, majd 5 percig a reszelt mozzarellát grillezzük rá. ÉdesburgonyapépA megfőtt édesburgonyához tegyünk egy evőkanál frissen facsart narancslevet, illetve anyatejet, és pépesítjük össze. Garantáltan ízleni fog a picinek.
Elkészítési idő: 80 percKalóriatartalom: 2636 kcal; 659 kcal/adagCH tartalom: 153 g; 38,2 g/adag4 adagBy Salubrity Név

Címkék

Baba-Mama