Madártej elkészítése diétásan, puding és liszt nélkül

  • 2016.10.05.
  • 1

A madártej elkészítése diétásan nem nagy kunszt, legalábbis szerintem. Mi ugyanis sosem használtunk a vanília öntethez sem pudingport , sem lisztet, mégis mindig krémes, édes sodó lett a végeredmény! Ha Ti eddig liszttel vagy pudingporral készítettétek, próbáljátok ki ezt a receptet és garantálom, hogy soha többé nem akarjátok majd másképp főzni a madártejet! Madártej elkészítése diétásan puding és liszt nélkülMadártej elkészítése diétásan:Madártej hozzávalói 4 adaghoz: 1 l tej vagy kókusztej (EZT a kókusztejet használom)4 db M-es tojás30+30 g stevia eritrit keverék (EZZEL a stevia eritrit keverékkel édesítettem)20 g vaníliás eritrit (EZT a vaníliás eritritet használom)1 csipet himalája só (EZT a himalája sót használom) Madártej elkészítése: A tejet/kókusztejet egy lábasban felrakjuk forrni. Amíg a tej/kókusztej felforr, elkészítjük a tojáshabot. A tojásokat külön választjuk. A fehérjét és a sárgáját külön tálba tesszük. A tojásfehérjét egy csipet himalája sóval és 30 g édesítőszerrel kemény habbá verjük. Ha felforrt a tej/kókusztej, akkor egy-egy teáskanálnyi tojáshabot teszünk a forrásban lévő tejbe és mindkét oldalát 1-2 percig főzzük. Ebből lesznek a habgaluskák. Vigyázat! Ne rakjunk túl sok tojáshabot a tejbe, mert mire megfőnek, kb. háromszoros méretűre nőnek meg! Inkább többször keveset! (Az alsó képen látszik, hogy nekem is milyen szépen megnőttek.) Az elkészült, megfőtt tojáshab galuskákat egy lyukas kanál segítségével kiemeljük a forró tejből, 1-2 másodperc alatt lecsöpögtetjük és egy nagy jénai vagy levese tálba tesszük, akkorába, amibe majd a vaníliás öntet is bele fog férni. Ha az összes habgaluskánk megfőtt, elkészítjük a vaníliás öntetet. Az eddig türelmesen várakozó tojássárgájákat simára keverjük a vaníliás eritrittel és a másik 30 g stevia eritrit keverékkel, majd folyamatos kevergetés mellett belekanalazunk egy-két szedőkanál forrásban lévő tejet (ezt hívjuk hőkiegyenlítésnek, így nem fogja a forró tej összekapni a tojást). A tojással elkevert tejet beleöntjük a forrásban lévő tejbe és folyamatos kevergetés mellett 2-3 perc alatt besűrűsödik. A kész vanília öntetet még forrón ráöntjük a kifőtt habgaluskákra. Madártej elkészítése diétásan puding és liszt nélkülEgy adag madártej diétásan elkészítve1,5 %-os tehéntejjel készítve 195 kcal-t és 13,5 g szénhidrátot tartalmaz,kókusztejjel készítve 152 kcal-t és 5,7 g szénhidrátot tartalmaz. Jó étvágyat kívánok!Szaszkó Reya, a Te alakbarát konyhai alapanyag tanácsadód! 

Címkék

Diétás Sütik