Csirkesaslik nyárson, sütőben sütve (fogyókúrás ebéd)

  • 2016.06.20.
  • 9

Nagyon gyors, egyszerű és igazán nyárias diétás ebéd ötlet a saslik, amihez már szinte minden zöldség frissen kapható a piacon! Ha valami mégsem kapható, akkor nyugodtan variáljátok a zöldségeket kedvetek szerint! Őszintén szólva én még el bírtam volna viselni a nyársra húzott zöldségek között egy-két karika füstölt kolbászt vagy szalonnát, de alakbarát bloggerként nem akartam elvetni a súlykot!  Hozzávalók 6 nyárshoz:0,5 kg csirkemell vagy pulykamell filé3+3 evőkanál extra szűz olívaolaj (EZT használom) 1 csomag ízfokozó mentes csirke fűszerkeverék (EZT használom) 1 púpozott teáskanálnyi himalája só (EZT használom) Zöldségek: 1 db közepes padlizsán2 db kápia paprika30 dkg csiperke gomba1 db közepes cukkini1 db közepes fej vöröshagymaízfokozó mentes barbecue vagy olasz fűszerkeverék (ITT kapható vagy el is hagyható) néhány fújásnyi olívaolaj spray (EZT az olívaolaj spray-t használom)6 db saslik pálca, vagy egyszerű, iskolai hurkapálcika (ezt késsel hegyezzük ki)A csirke/pulyka mell filét vágjuk nagyobb, kb. 3×3 cm-es kockákra, majd tegyük tálba és szórjuk rá a sót, a csirkefűszert, valamint locsoljuk rá az olívaolajat.Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk: a padlizsánt vágjuk kb. 1 cm-es karikákra (mérettől függ, a nagyobb karikákat felezzük, negyedeljük), a cukkinit kb. 1 cm-es karikákra, a kápia paprikát csumázzuk ki, hosszában vágjuk el és úgy vágjuk nagyobb méretű kockákra. A gombát pucoljuk és mossuk meg, majd távolítsuk el a tönköt (szárát), arra most nem lesz szükség (jó lesz töltött gombához vagy gombapörkölthöz). A hagymát is pucoljuk meg és vágjuk vékony cikkekre (de csak annyira legyen vékony, hogy a pálcát még bele tudjuk szúrni). Forgassuk össze a zöldségeket egy tálban a barbecue vagy az olaszos fűszerkeverékkel (ízlés kérdése, el is hagyható), és 2 evőkanál olívaolajjal (sót ne tegyünk rá, ne engedjen levet a zöldség sütés közben). A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Kezdjük el szépen sorban felváltva felhúzogatni a saslik pálcára a zöldségeket, és a pácolt húskockákat úgy, hogy a pálcák két végén hagyjunk 2-3 cm-nyi helyet üresen. Amint elkészültünk a nyársakkal, tegyük egy 20×30 cm-es tepsire így: A nyársakkal teli tepsit toljuk be az előmelegített sütőbe és kb. 30 perc alatt süssük pirosra. A sütési idő felénél érdemes megfordítani a nyársakat, hogy minden oldaluk egyformán süljön meg.  (A sütési idő lehet pár perccel több vagy kevesebb, sütőtől függően.) Amint megsültek a nyársakon a zöldségek és a hús is, kivesszük a sütőből és frissen fogyasztható.Igazság szerint én nem erőltetnék hozzá köretet, mert a sok zöldség igazán laktatóvá teszi ezt a rablóhúst, de ha valaki ragaszkodik hozzá, akkor készíthet hozzá barna rizst, bulgurt, kuszkuszt…stb. (Diétás köreteket óriási választékban találsz ITT! )(Barna rizs elkészítése: kevés kókuszzsíron lepirítjuk, majd 2,5-szeres mennyiségű, forrásban lévő sós vízzel felengedjük. Sózzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Bulgur, kuszkusz elkészítése: ugyanúgy, mint a barna rizst, csak nem kell lepirítani és amint felengedtük a forrásban lévő vízzel, azonnal lefedjük és le is lehet venni a tűzről, a gőzben pár perc alatt megpuhul!) Jó étvágyat kívánReya, a Te Alakbarát Konyhai Alapanyag Tanácsadód! Diétás köretek rizs és krumpli helyett, ízfokozó és adalékmentes fűszerek 1-2 napos szállítással, pénzvisszafizetési garanciával a Salátagyár Életmód Shopból rendelhetők! RENDELEK!