Fahéjas meggyes diétás piskóta

  • 2016.06.15.
  • 9

Eljött végre a meggyszezon, ilyenkor szinte kötelező megsütni a klasszikus, nagymama-féle meggyes piskótát, persze az esetünkben kicsit modernizálva, diétásan!Meg kell mondjam, hogy annyira menőőőőő lett ez a piskóta, hogy nemcsak fogyókúrázók és inzulinrezisztencia étrendet követők ehetik, hanem paleo és gluténmentes diétázók is! (Csak megsúgom, hogy – bár elég laktató – az én antidiétázó férjem azonnal rárepült és szinte egyedül eltüntette, így biztos, hogy Ti is sikert fogtok aratni a család körében, végre nem kell külön sütni! )  Hozzávalók (20×30 cm-es tepsiben sütve): 0,5 kg kimagozott meggy6 db M-es tojás kettéválasztva5 evőkanál (kb. 15 dkg) mandulaliszt (EZT a nem zsírtalanított (!) mandulalisztet használtam) 25 gramm tápióka keményítő (EZT a tápióka keményítőt használtam, ettől stabilabb állaga lesz a tésztának, de el is hagyható, csak úgy kicsit lazább állagú lesz a piskóta)6 evőkanál cukornak megfelelő természetes édesítőszer (EZT a négyszer édesebb stevia-eritrit keveréket használtam, 2 evőkanállal; az édesítőszerek átváltásához ITT találsz segítséget!)1 csomag foszfátmentes sütőpor (foszfátmentes sütőport ITT találsz!) 1 evőkanál őrölt fahéj (bio őrölt fahéjat ITT találsz!) A tojások fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük, majd a tojáshabhoz adjuk a tojások sárgáját, amit óvatos mozdulatokkal (hogy össze ne törjük) beleforgatunk a fehérjehabba. Ez után a mandulalisztet összekeverjük a foszfátmentes sütőporral és az őrölt fahéjjal, majd két-három részletben ezt is beleforgatjuk a tojáshabba. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a piskótatésztát és egyenletesen eloszlatjuk benne. A kimagozott meggy szemeket egyenletesen a tetejére szórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, végezzünk tűpróbát (beleszúrunk egy fogpiszkálót a tészta azon részébe, ahol nincs meggy és ha szárazon jött ki belőle, biztos, hogy teljesen átsült a piskótánk). Tipp: még finomabb lesz a diétás meggyes piskóta, ha megszórjuk eritrit vagy xilit porcukorral! Eritrit porcukrot ITT, xilit porcukrot pedig ITT találsz! Jó tanács! Könnyebben le tudjuk szedni a sütőpapírt a süteményről, ha hagyjuk kihűlni! Ennek a fahéjas meggyes gluténmentes piskótának a kalória és szénhidrát tartalma: 12 egyforma szeletre vágva 1 szelet 149 kalóriát és 8 gramm szénhidrátot tartalmaz!  Jó étvágyat kíván Reya, a Te Alakbarát Konyhai Alapanyag Tanácsadód! A recept alapanyagait a friss meggy és a tojás kivételével szerezd be MÉG MA, pénzvisszafizetési garanciával, valóban gyors szállítással a Salátagyár Életmód Shopból!