Kovászos uborkás tonhalkrém

  • 2015.07.22.
  • 0

Ez is egy olyan recept, amire már régóta készülök.. Mármint nem pont erre, hanem tonhalkrémre csak úgy általában. Nemrég láttam is egy szimpatikusat az egyik blogger társamnál, de aztán jött Eszter a bombabiztos receptjével, amit előbb Ő elkészített és kaptam is belőle egy kis kóstolót.Onnantól aztán nem volt megállás. Másnap reggel már kész is volt az én verzióm, ami csak annyiban tért el a prototípustól, hogy tejföl helyett natúr görög joghurtot tettem bele. Fel lehetett volna még dobni kapribogyóval, ahogy Eszter is szokta, de az most nekem nem volt otthon. Már mutatom is a receptet: Hozzávalók (kb. 4 adag): 2 doboz (16 dkg) tonhalkonzerv sós lében 1 evőkanál natúr görög joghurt1 evőkanál light majonéz1 fej lilahagyma vagy néhány szál újhagyma felaprítva1 db közepes kovászos uborka (csemege uborkával helyettesíthető) egy csipet himalája só ízlés szerint (EZT használom) (a sós lé miatt óvatosan)őrölt bors ízlés szerint (EZT  ajánlom) néhány szem kapribogyó apróra vágva (Pl. EZ) A halkonzervről leöntjük a sós levet, majd egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot, a majonézt, az uborkát, a hagymát és a fűszereket, majd jól összekeverjük.Jól lehűtve tökéletes kence reggelire, vacsorára, akár szuper vendégváró! Jó étvágyat kívánok!Eszter, köszi a receptet!  2015.07.22.Lefogynál, de nem megy? Alakbarát konyhai alapanyagokat keresel?A Salátagyár Életmód Shopban természetes édesítőszerek (nyírfacukor, stevia, eritrit), kókuszolaj, cukormentes édességek tömkelege vár rád! Kattints IDE  most!