Multivitamin gyümölcslé saját kezűleg!

  • 2014.12.20.
  • 5

Semmivel sem rosszabb ez a házilag készült ivólé, mint a bolti társai. Sőt, sokkal jobb! Hogy mitől jobb? Hát persze, hogy attól, hogy tudjuk, mi van benne. Az, ami egy gyümölcslébe való: gyümölcs. Sok gyümölcs! Plusz egy kis édesítőszer, de abból is legjobb. Ennyi. Szerintem nem is kellene bele más. Ez már elég a bacilusok elűzéséhez  Hozzávalók (2,15 liter kész gyümölcsléhez) : 3 db közepes sárgarépa 0,5 cm-es karikákra vágva2 db alma megpucolva, felkockázva2 db banán karikára vágva2 db narancs frissen facsart leve2 evőkanál méz (esetleg mézpótló vagy folyékony stevia)1,5 liter vízA sárgarépa karikákat egy liter hideg vízben fedő alatt feltesszük főni, majd ha puhára főtt, lehúzzuk a tűzhelyről és beledobjuk az almakockákat, valamint a banán karikákat, majd botmixerrel az egészet pürésítjük. Hagyjuk langyosra hűlni, utána hozzákeverjük a frissen facsart narancslevet és az édesítőszert és hígítsuk fel a maradék 0,5 l vízzel. Hűtőben jól lehűtve a legfinomabb, és ott is kell tartani, amíg el nem fogy!  Egészségetekre! 2014.12.20.