Bolognai pizza

  • 2013.07.30.
  • 1

Hozzávalók:40 dkg darált marhahús, 8 db paradicsom, 20 dkg frissen reszelt ementáli sajt, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál só, 1 db peperoni, 4 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál szurokfű, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 kávéskanál curry, 1 csésze morzsa, 1 fej hagyma, 1 kis üveg hámozottparadicsom-konzerv, 1 csipet ételízesítő, 1 adag omlós tészta, 1 kávéskanál pirospaprikaízlés szerint őrölt bors
Elkészítés:Forrósítsuk fel az az olajat egy lábasban, és jól pirítsuk meg benne a vegyes darált húst.Adjuk hozzá és kicsit pirítsuk vele a finomra aprított hagymát és a sóval eldörzsölt fokhagymagerezdeket.Fűszerezzük a paprikával, curryvel, valamint a szurokfűvel, és öntsük bele a hámozott paradicsomot.Keverjük bele a paradicsompürét, ízesítsük az apróra vágott paprikával, a sóval, a borssal és az ételízesítővel.