Kapros cukkini kocka

  • 2018.06.30.
  • 1

Sok cukkinit kaptam ajándékba, és épp törtem a fejem, mit főzzek még belőle a megszokottakon kívül, amikor Marisznál megláttam ezt a receptet. Szeretem a zöldséges süteményeket: céklával, sütőtökkel gyakran készítek édes pitét, egyebet. Ez a sós cukkinis ötlet nagyon megtetszett nekem, másnap ki is próbáltam. Sikert aratott, finom és laktató.Hozzávalók:5 db tojás15 dkg liszt1 teáskanál sütőpor35 dkg reszelt cukkini1 fej vöröshagyma apróra vágva20 dkg bacon kis kockákra aprítva1 bögre reszelt sajt (cheddar, trappista, stb)60 ml olaj2 evőkanál aprított kaporA sütőt 170 fokra előmelegítem, a 25x35 cm-es tepsimet kivajazom.
Hámozom - ha színesebb végeredményt akarsz, nem muszáj hámozni, sütés közben úgyis puhul a héja -, és lereszelem a cukkinit.Egy tálban felverem villával a tojásokat, beleszitálom a sütőporral kevert lisztet, hozzáadom a reszelt cukkinit, hagymát, bacont, reszelt sajtot, olajat és a kaprot.
Alaposan összekeverem a hozzávalókat. Picit folyós massza lesz, de ennek ilyennek kell lennie.Átkanalazom a kivajazott tepsibe, és nagyjából 30 perc alatt 170 fokon készre sütöm. Hústűvel ellenőrzöm, mikor jó.Amikor kissé kihűl, kockákra vágva tálalom.Az eredeti receptet
Tortafüggő Marisz
blogjában találjátok.