Almás-mákos kevert süti zabpehelylisztből

  • 2018.06.05.
  • 6

Gyors, finom, szaftos, és nem tartalmaz fehér lisztet, sem cukrot. Egy női magazinban olvastam még tavasszal ezt a receptet, le is fotóztam, hogy meg tudjam sütni később. Most sor került rá.
Hozzávalók:4 db közepes alma1 biocitrom4-5 evőkanál zabpehelyliszt1 csomag sütőpor5-10 ml édesítő
2 db tojás20 dkg darált mákElőmelegítem a sütőt 200 fokra. Egy püspökkenyér formát kibélelek szilikonos sütőpapírral.Az almát meghámozom és lereszelem. A biocitromot megmosom, a héját lereszelem, a levét kicsavarom.Összekeverem az almát, a citrom levét és héját, a zabpehelylisztet, a sütőport, a tojásokat és a darált mákot.
A tésztát a formába kanalazom, és 30 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm, mikor jó.Szaftos, finom sütemény. Teljes hűlés után folpackba csomagolva még 2-3 nap múltán is frissnek éreztük.