Pizza, Kávé, Világbéke - Miskolc

  • 2018.04.10.
  • 2

Régóta készültünk "a pizzáshoz". A végső lökést az adta meg, hogy az Év Street Food helye lett a Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványában.Az encsi "Anyukám Mondta" étterem tulajdonosai elhozták Miskolcra "Pizza, Kávé, Világbéke" néven a hamisítatlan olasz pizza luxusát. A készítés módját, az ízeket, alapanyagokat tekintve semmi köze azokhoz a pizzákhoz, amelyeket bárhonnan házhoz rendelhetünk, vagy fagyasztva vásárolhatunk. EZ pizza.Olasz pizzalisztből, zempléni vízből, bivalytejes mozzarellával, friss fűszerekkel, pármai sonkával, és még sok mással.A Miskolci Nemzeti Színház szomszédságában pizzázhatunk egy jót, ha úgy tartja kedvünk.Ahogyan a tészta és az elkészítés módja, úgy a feltétek is különlegesek. A választék: margherita, sonkás, magyaros, vega, sütőtökös, sonkás-gombás, fügés, töltött, négysajtos, juhtúrós.A pultból kiválasztod, mit kérsz, s bár pár percet várni kell, míg megsütik frissen, ott helyben, hidd el, megéri várni.Kérheted elvitelre is, hogy otthon süsd meg magadnak, és forrón ehesd, amikor szeretnéd.A sütőtökös és a juhtúrós-krumplis mellett döntöttünk.
Mivel 1-1 szelet hatalmas, kettévágattuk, így többet tudtunk kóstolni. Választottunk, és pár perc alatt megsütötték, amit kértünk.
A krumplival, juhtúróval, kaporral ízesített mindkettőnk kedvence lett. A barátnőmmel egybehangzóan állítjuk, ilyen finomat még életünkben nem ettünk. Az ízlésemhez képest ugyan picit sós, de ezt betudtam a juhtúró alapízének.A sütőtök a sonkával szintén egy csoda. Sosem jutott volna eszembe ezt a kettőt együtt pizzafeltétként tálalni, ám szerencsére a Dudás testvérek kreatívabbak nálam, és bevállalták az étlapra.Még egy jó kávé is belefért az időnkbe.
Újabb látogatást tervezek, hiszen már kapható náluk a sok, csodálatos, "világbékés" fagylalt, és még annyi pizza vár felfedezésre!