Zöldsaláta mézes-mustáros öntettel

  • 2017.10.27.
  • 9

Bármely évszakban vásárolhatunk zöldsalátát: nyáron a piacon, többi évszakban a nagy üzletláncoknak köszönhetően. Sűrűn élek is a lehetőséggel. Persze, legjobb a házikert termése, ám az véges. Bárhogyan is, kerül saláta az asztalra, amikor szeretnénk. A hagyományos víz-cukor-só-ecet levet én nem szeretem rajta. Ezt a mézes-mustárosat annál inkább.Bármilyen zöldsaláta megfelel a célnak, amit szeretünk. (Fejes, szív, jég, stb.)
Megmosom, lecsepegtetem, levelekre szedve jénai vagy salátástálba rendezem.Hozzávalók az öntethez:4 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál almaecet1 evőkanál citromlé1 evőkanál méz1 mokkáskanál sókéshegynyi őrölt gyömbérAz alapanyagokat krémesre keverem kézi habverővel, s a levelekre szedett salátára öntöm. Óvatosan összeforgatom, és tálalom.