Rumos zölddiós pohárkrém

  • 2017.01.04.
  • 4

Az ünnepekre rengeteg süteményt sütöttem, ezért a szilveszteri menühöz terveztem egy gyors pohárkrémet. Egyszerű, mint a faék, de nagyon finom, és laktató.
Hozzávalók 4 pohárhoz:4 dl zsíros (35%-os) tejszín2 tasak habfixálófél üvegházi, rumos zölddió befőttpiskótamorzsa/kekszmorzsa/darált dió vagy mandula4 borospoharat szárazra törölve előkészítek. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verem.
A zölddió befőttet leszűröm, és negyedekbe vágom a diókat. Ha akad benne 1-1 kis csontos rész, azt kidobom, nem kell.Száraz piskótatésztát elmorzsolok, vagy kekszet török apró darabokra, de tökéletes a darált dió vagy mandula is.A poharakba rétegezem a hozzávalókat. Piskótamorzsa, zölddió, tejszín, morzsa, dió, tejszín - és a tetejére ismét morzsa plusz egy negyed darabka dió.2-3 órára hűtőbe teszem, onnan tálalom.