Madeleine, a francia teasütemény

  • 2017.01.04.
  • 5

Teasütemény teához, kávéhoz, kakaóhoz, reggel vagy délután, sőt, rohanós napokon kézben-zsebben útravaló. Egy falatnyi citromos, francia csoda. Madeleine. A finom, kagylóformájú sütemény. Nem ragozom tovább, mondom a receptet:Hozzávalók 36 darabhoz:20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt20 dkg olvasztott vaj20 dkg cukor4 tojás2 citrom reszelt héja1 csipet sóA sütőt előmelegítem 180 fokra. A madeleine formákat kivajazom.A vajat habosra keverem a cukorral. A sütőporos-sós lisztet hozzákeverem, és mehet bele a citromhéj is meg a vaj. Összeforgatom, majd hűtőbe teszem a tésztát negyedórára.A formákba kanalazom, és 10-15 perc alatt megsütöm. Még forrón kiütögetem a formákból. (Ha formában hagyod hűlni, beleragad a kis kagylókba a tészta, és nem jön ki egyben.)