Sárgabarack leves

  • 2016.09.07.
  • 4

Ősz eleji, meleg napokon is jól esik a nyári gyümölcsökből készült leves. Befőttet és friss gyümölcsöt egyaránt használhatunk. Ezt a levest még júliusban, a lekvárfőzés idején készítettem először friss kajsziból. A héten pedig kinyitok egy befőttet, és újra megfőzöm a barackból a levest.Hozzávalók:50 dkg sárgabarack (befőtt is jó)2 dl tejföl vagy tejszín1 csomag vaníliás pudingpor1 teáskanál fahéjízlés szerint cukor vagy édesítőA gyümölcsöt megmosom, magozom, hámozom, és kis darabokra vágom. Egy fazékban odateszem főni a cukorral, 3-4 liter vízben. Amikor megpuhul a barack, hozzáadom a fahéjat. A tejfölben/tejszínben elkeverem a pudingport, a leves főzőlevéből teszek hozzá annyit, amennyivel teljesen simára el tudom dolgozni, és a leveshez keverem.Felforralom, és már kész is.Főzés közben érdemes kóstolgatni, savanykás ízén további cukor hozzáadásával lehet enyhíteni.Alaposan behűtve tálalom.