Húsmentes sólet

  • 2014.02.09.
  • 6

Füstölt hús nem lévén itthon, "mentes" sóletet készítettem ebédre tegnap. Kevés macerával jár, szinte nem is kell utána mosogatni. Mirelit babból sütöttem, előnye, hogy ezt nem kell egy napra-órákra beáztatni, hanem azonnal felhasználható (= időtakarékos).Lássuk hát a receptet:Húsmentes sóletHozzávalók:
50 dkg fejtett bab (mirelit)2 evőkanál mangalicazsír1 nagy fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma2 teáskanál pirospaprika1 teáskanál őrölt bors2 nagyobb babérlevél1 evőkanál lisztszemélyenként 1 főtt tojásA zsíron megpirítom az apróra vágott vöröshagymát, belekeverem az áttört fokhagymát, pirospaprikát, borsot, összeforgatom. A mirelit babot hozzáadom, a babérlevelet is, rászitálom a lisztet, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi. Félig megfőzöm a babot, majd tűzálló edénybe (pataki tál, jénai tál) átszedem. Ha szükséges, felöntöm vízzel, a főtt tojásokat a tetejére helyezem, és alufóliával letakarva másfél órán át sütöm. Előmelegített sütőbe teszem, 180 fokon készítem el.A főtt tojásokkal tálalom.Húsmentes sólet