Vendégváró falatok

  • 2014.01.01.
  • 7

A bagett szeletek különböző krémekkel, feltétekkel örök kedvenceim. Villámgyorsan össze lehet belőlük állítani 1-2 tálcányi harapnivalót. A kivitelezése nem igényel különösebb konyhai jártasságot, inkább némi kreativitást. Szilveszterkor nagyon praktikus: fogyasztható önmagában, vagy ahogyan mi is tettük, franciasalátához.
Vendégváró falatokHozzávalók:2 db bagett10 dkg túró1 dl tejföl1 evőkanál kaporegy csipet só10 dkg téli szalámi (vagy más felvágott)10 dkg sajtvaj a kenéshezA bagetteket 1 centis karikákra vágom. A túrót, tejfölt, kaprot, sót krémesre keverem. A szalámiszeleteket délbe vágom, a sajtszeleteket negyedbe.A bagettkarikák felét megkenem a kapros-túrós krémmel. A többi karikát vékonyan megvajazom, és szalámival, sajttal díszítem.
Két nagyobb tálcát szalvétával bélelek, és elrendezem rajtuk a bagett falatokat.