Gesztenyés keksztekercs

  • 2014.01.01.
  • 6

Ez a gesztenyés tekercs szilveszterre készült. Olyan édességet kerestem, amit nem kell sütni. Az év utolsó napjaiban tűzhelyfrászom lett a konyhában eltöltött magas óraszámtól.
Marisznál
láttam meg ezt az egyszerű és nagyszerű édességet, 10 perc alatt össze is gyúrtam, feltekertem, desszert kipipálva. :)Gesztenyés keksztekercsHozzávalók a tésztához:25 dkg darált háztartási keksz18
dkg vaj
10 dkg porcukor1/2 dl tojáslikőr1 evőkanál kókuszreszelék2 evőkanál jó cukrozatlan kakaóporA krémhez:25 dkg gesztenyemassza12 dkg vaj
10 dkg porcukor1/2 tojáslikőr1 evőkanál kókuszreszelékA tésztához valókat masszává gyúrom egy tálban, a krémhez valókat fakanállal alaposan összekeverem.
Egy 20x50 cm-s folpack darabon vizes kézzel téglalappá nyújtom-nyomkodom a tésztát. Rákanalazom és a kanál domború felével egyenletesen eloszlatom a gesztenyekrémet, majd a folpack segítségével felcsavarom a keksztekercset. Folpackba csomagolva hűtőbe teszem fél napra.Tálalni szeletelve szoktam. Ami nem fogy el, megy is vissza a hűtőbe rögvest, hogy ne olvadjon feleslegesen a meleg konyhában/szobában.Marisz receptjén annyit változtattam, hogy a rumot tojáslikőrre cseréltem, mert az volt kéznél. Bármilyen édes likőr vagy égetett szesz jó helyette.És nem két rudat készítettem, hanem egy nagyot. :)