Rozmaringos körtelekvár

  • 2013.09.05.
  • 6

Az üvegbe zárt nyár következő darabja a kamrámban a körtelekvár, némi rozmaringgal megbolondítva. Bonbontöltelék, süteményízesítő lesz belőle télen, kerül a palacsintába is belőle, még talán fagylaltba is jut. :)Ilyen volt...... kissé átalakult...... és ez lett belőle. :))Hozzávalók:körtecukorrozmaringA meghámozott, magházától megszabadított, feldarabolt körtét megmosom és lemérem. Kilónként 10 dkg cukrot szórok hozzá, és felteszem főni. Teljesen pépesre főzöm, a vizet elpárologtatva róla. Akkor van kész, amikor nehezen lehet kavarni, annyira sűrű. Ekkor annyi teáskanál rozmaringot keverek bele, ahány kiló volt a darabolt körte. Alaposan megkavarom, majd üvegekbe töltöm, s azonnal lezárom. A tetejére állítom az összes üveget pár perce, majd visszafordítva mennek a száraz dunsztba, ott fognak teljesen kihűlni.