Borított szilvatorta

  • 2013.08.11.
  • 7

Szilva
projekt ..Megjöttt a szilva, szilvalekvárt kéne főzni
belőle, kicsit savanykásat, kicsit
fűszereset, talán mint
" nagymama szilvalekvárja"
azt az igazit, olyat amit mindannyian
szeretünk, de valahogy mindig közbejön valami. Így a "
mentsük meg
a szilvát
akcióban" készült
szilvásgombóc
a múlt

szombaton,
vasárnap szilvás muffin, s
most a borított szilva torta.Valamennyi
remekül sikerült
Jó, hogy
a szilvából ennyi minden készült, talán
majd
a
szilva lekvárra
is rászánom magam
(
38 fokban
azért
kicsi az esélye ...)
Hozzávalói :1 kg
magba váló érett szilva100 g liszt( Teljes kiőrlésű)100 g
étel keményítő
90 g
cukor3 tojás csipet sóteás kanál fahéjkupica
szilva pálinkasütőpor100 g vaj50 g pirított
durvára vágott mandulaszórócukorA szilvát megmossuk , kimagozzuk, lecsöpögtetjük.A tojást
puha vajjal

pici sóval és
cukorral kikeverjük.
a lisztet
és keményítőt összekeverjük
a
sütőporral és
a fahéjjal.A habos tojásos masszába
öntjük

a szilvapálinkát és
folyamatos keverés közben
adagoljuk hozzá
a lisztet.Kapcsos torta formát készítsünk elő. Sütő papírral béleljük, enyhén vajazzuk ki és hintsük bele

a szilvákat
( ha jobban tetszik
fel is darabolhatjuk,de én szükségtelennek
láttam , szépen összesül),erre öntjük

a
tésztát,
elsimítjuk és előmelegítettt
sütőben 180 fokon egy órát
sütjük.Kivéve

a sütőből kikapcsoljuk
a
formát,
hagyjuk
10 percet állni majd tálaló tálra borítjuk és lehúzzuk róla
a papírt. Száraz serpenyőben megpiratjuk a mandulát,
durvára
vágjuk,és szegszórjuk vele
a szilvatortát, ízlés szerint szórócukrot is hinthetünk rá.

Címkék

Torta Gyümölcsös