Grilleztünk, ebédeltünk az esőben....

  • 2013.07.01.
  • 4

Kint
a szabadban elfogyasztott ebédben van valami különleges,talán nem
is kell magyaráznom miért.Az elmúlt hétvége (23-25 fok pont jó
lett volna), ha nem kellett volna
az eget kémlelni állandóan, ideálisnak tűnt
a grillezésre.Kockáztattunk és sikerült ! (Előző délután már bőrig áztunk egy rövid séta alatt míg a gyermeket kísértük át

egy szülinapi partyra,
10 percre a házunktól
kaptuk
a hideg zuhanyt a nyakunkba
( csak úgy minden előzmény nélkül).Mire
a
utolsó halak is kisültek
s mindenkinek a tányérjára került az ebédje zúdult le a az égi áldás.Némi tanácstalanság ( az előző nap élményének felvillanása)
után úgy döntöttünk
várunk, a hárs lombkorona esernyőként felfogta az esőt,ami szerencsére pár perc után elállt
majd újra rákezdte,s ez így ismétlődött egy ideig,
nyári zápor...A menü:Uborkás limonádéLevendulás limonádéBruchetta(Paradicsom kockák & citromos- fokhagymás olívaolaj & grillen pirított kenyérkék)Pisztráng roston/bazsalikom levélkék és citrom cikkely a hasába/Pesto -"szósz"(szezámmaggal)/ bazsalikom -olívaolaj-fokhagyma-szezámmag/Citromos -fokhagymás olívaolajZelleres-curcuma- s (friss)paradicsom szószÚjburgonyaCsöves kukorica roston Paprika-paradicsom citrom negyedekkelSajtos stangli BrieLevendulás-sárgabarackos
tarte
és ...kávéMunkamenet:Reggel még
a reggeli előtt bedagasztottam
a
tésztát
a sajtos stanglihoz.Reggeli után már mehetett is
sütőbe.Mire kisült
összeállítottam a

tarte tésztát így az is mehetett
azonnal a forró sütőbe.Ez idő alatt
szószokat is összeállítottam ( benderben kevertem
ki )Összeállítottam
a tarte-t.Kiszaladtam a piacra
friss gyümölcsért
zöldségért, a zöldségeket előkészítettem ,
míg a krumpli
a sütőben sült, a halakat
előkészítettem.( Só fűszer) Megterítettem
a kerti asztalt. ( nálunk
a grillezés férfi munka)Egész idő alatt folyamatosan
"gyártottam"
a limonádékat
kicsik és nagyok
örömére.Jaj, úgy élvezzük mi
a grillezést !