Tavasziasan készült borjú

  • 2013.06.07.
  • 8

Előzmény: Nem ritka eset,
hogy együtt megyünk vásárolni, most csak
beugrottunk valamiért ami ugyan nem jellemző vásárlási szokásainkra, ám ha nem így tettünk volna,
most nem fedeztük volna újra fel a


borjút.
Amint vissza értünk
az autóhoz a férj aki lelkes fogyasztója konyhám kínálatának
áradozott a borjú oldalasról amit a
hentes pultban
látni vélt,
nekem fel
sem tűnt.
Ám lelkesedése
felkeltette kíváncsiságom, visszamentünk. S azóta tart a borjú iránti érdeklődésünk változatlan.Már többféle formában
több alkalommal került a tányérunkra borjú az elmúlt időszakban ennek
a véletlennek köszönhetően. Ajánlom,
figyelmetekbe
érdemes jobban felmérni a
borjú hús
kínálatot a hentesnél.Vasárnapi ebéd: borjú tavasziasan Májusban júniusban,
nehéz ellen állni a sok -sok zsenge
zöldségfélének. Spenót,
zöldborsó
kaporral, új hagyma és
új fokhagyma szárastól,
nem is kell más fűszer,
a friss zöld növények remekül illenek

a borjúhús mellé.Esős vasárnap
volt amikor készült, konyha fogságra ítéltettünk, így fel sem tűnt
ha ez az étel kicsit tovább főtt a szokásosnál.Előkészítése még előző nap megtörtént
a húst megmostam, a hártyákat eltávolítottam az egyéb részekkel együtt amivel nem szívesen találkoznék
a tányéromon, csak
a
szín hús maradt.Először forró olajon átsütöttem minden oldalról, majd apróra vágott ( 1 cm
nagyságú ) újhagymával ( teljes csomóval )
petrezselyem zölddel kevert
új fokhagyma vagdalékkal
borítottam be,
kicsit
hagytam
még a
fedő alatt
mielőtt kevés vízzel felöntöttem,
ekkor sóztam csak
meg.Kevés vizet adjunk hozzá, ha szükséges
pótoljuk,
párolódjon, dinsztelődjön sem mint főjön! Egy paradicsomot
is beledobtam
így a szaftja így még ízletesebb lett
.




Hozzávalók 800 g -1000g
borjú oldalas vagy szegy ( attól függően mennyire csontos )
1-1 csomó újhagymafokhagymapetrezselyemzöld1 paradicsomkanál olíva olaj só

Vajon párolt kapros
zöldborsóval és spenóttal gazdagított párolt rizzsel kínáljuk.