Cseresznyézzünk ...!!

  • 2013.05.13.
  • 5

A kedvenc süteményem készül
Cseresznyés- csokoládés tekercs Minden túlzás nélkül lehetni így definiálni ezt a könnyű gyümölcsös roládot.Fekete cseresznye az alapja ( jó bele más fajta is ) Marachino likőr adja az aromáját, jó fajta
csoki
és kakaó egészíti ki
teljessé
és
a
túrótól lesz lágy krémes és könnyű. Lehetne lazítani
némi tejszín habbal
is,( de ebben a rekkenő hőségben ami várható a napokban)
nem kerül a töltelék krémébe belőle
könnyebb kezelhetőség kedvéért,
de mellé


kínálok
majd
egy keveset,( kizárólag nagykorúaknak)
"higiénés " okokból alkohollal meglocsolva.Nem kell soká sütni, jól be kell hűteni, sok
gyümölcs van benne és soroljam
tovább...(?)Íme: Csokoládés piskótát készítünk,
majdnem a már ismert módon.Hozzávalói :
4



tojás 120 g cukor100 g liszt
20 g étkezési
keményítő
2
cl

Marachino likőr

50 g kakaó porA tojásokat szét választjuk.A fehérjét 2/3 cukorral kemény habbá verjük.A sárgáját
az 1/3 cukorral
szintén felverjük, hozzáadjuk a
likőrt, és a kakaó port. Óvatosan
keverjük át a tojás fehérje habbal is úgy, hogy közben szitáljuk rá a liszttel elkevert étkezési keményítőt is.Sütőpapírral bélelt
sütőlapon előmelegített gőz mentes sütőben készre sütjük . / 10-15 perc alatt kész ./Ha
kisült,
rácsra fordítva
hagyjuk kihűlni.Közben elkészítjük
a
tölteléket,

amihez a
túrót ha kell, áttörjük, a cseresznyét kimagozzuk, lecsöpögtetetjük, a levét felfogjuk és
kevés zselatinnal felfőzzük, kihűtjük, a
a túróhoz keverjük, meglocsoljuk
a Marashino likőrrel és beleforgatjuk
CSERESZNYÉT.
A kiterített piskóta lapon elkenjük a cseresznyés tölteléket, feltekerjük és ízlés szerint díszítjük ,bevonhatjuk tejszínhabbal,ám ez túl kényes,
inkább csokoládé forgácsokkal szórjuk meg az elegánsabb szerintem.Szeletelés előtt jól hűtsük le !