Illatos sültalma leves

  • 2012.12.18.
  • 6

Igazán gyorsan elkészül,
télies, mégis
könnyű, krémes, illatos, egyszerű!Ez a


sült alma levese .

Igen,
talán szokatlanul hangzik,de evvel, a nyári
gyümölcslevesek
mintájára készülő levessel még a
kezdő háziasszonyok is remekelhetnek. A gyerekek
körében is biztos siker! Felnőtteknek megbolondíthatjuk pár csepp
calvadossal, és már az aperitívet is megspóroltuk .Hozzávalói :600 g sült alma2 kanál méz fahéj
(ízlés
szerint) 8 dl joghurt
5 cl calvados 50 g pirított dió Amíg
az almák megsülnek
van időnk
bármi másra, ajándékot csomagolni, szépítkezni,bár nem hosszú ez az idő sem .A sült almákat
még forrón,

- én két villa segítségével,-
lefejtem a
magházukról,
megcsorgatom
bőven mézzel ( ha az alma savanykás) azért
vigyázat,
ez leves, bevezető fogása
az étkezésnek így nem szabad túl édesnek lennie!Fahéjjal ízesítem és
a
joghurttal összeturmixolom.Ennyi

a teendő és már szűrhető is
leveses csészékben, tányérokbaLevesbetétként pirított dió darabokat ajánlok hozzá . Tálaláskor a felnőtteknek
még calvadossal is meglocsoljuk .Advent idején
langyosan kínálva
illatos, finom

étvágy gerjesztő
fogás. Pikánsan savanykás az almától és joghurttól, izgalmas
és illatos
a fahéjtól, selymes
a
méztől.
Talán még az ünnepi asztalon is
helye lenne.