Bazsalikomos linzerkarika alkoholban érlelt málnavelővel
- 2012.12.01.
- 4
Sárga linzer tésztából, kandírozott narancs héjjal és némi bazsalikommal
készült a málna likőr készítésekor visszamaradt
gyümölcs püré felhasználásával.Adventi sütemény lesz,
a
málna likőrrel jól csúszik majd !Gyorsan
dolgozzunk, az előkészített lisztet morzsoljuk el
hideg
vajjal, majd adjuk hozzá a bazsalikomot, kandírozott narancs darabkákat( reszeléket), tojást, pici sót, vaníliát és állítsuk össze a tésztát. Ebben a
fázisban célszerű
pihenőt tartani, a tésztát hűtőbe tenni.
Fél-,egy
óra múlva folytathatjuk a munkát.Nyújtsuk 3-4 mm vastagra a tésztát,majd
kiszúróval kerek lapocskákat formázunk melyek felét, kisebb kiszúróval a közepén kiemeljük. A karikákat a
kerek lapok tetejére ültetjük és betöltjük a
málna velővel.( Lehetne ezt
dzsemmel is helyettesíteni ekkor
felesleges
együtt sütni a
tésztával,
apróra vágott
dióval szórjuk meg
a tésztát, és külön süssük meg a
tésztákat majd
kenjük a lekvárral és így ragasztjuk
tetejére
a karimát).Porcukorral hintve
kínáljuk.
Hozzávalók :100 g
porcukor ( én ezt el hagytam most mivel kandírozott narancshéjat használtam ami édes)200 g vaj300 g lisztvanília1 db tojástetszés szerinti
kandírozott narancshéj reszelék ( ha nincs helyettesítendő citrom reszelékkel)2 g
morzsolt bazsalikom 200 g alkoholban érlelt málnavelővagy pikáns dzsem
a töltéshez
Málna velő ?? Mi is ez?
A málna likőr készítése szűrése kor visszamaradt
gyümölcs,
jó alkoholos , magas gyümölcs tartalommal, hisz
más nincs is benne. Nagyon jó lett, de be kell látnom nem készül
mindig málna likőr,
ami szintén nagyon gyümölcsös,
természetesen nem édes, határozottan málna ízű sűrű ital.Most ,hogy felbontottuk
tartok
tőle nem sokáig tart majd.....