Csináljunk Hallowenre sütőtökös tortát !

  • 2012.10.31.
  • 2

Sütőtökös torta(narancsos mascarpones)
Október vége van,itt a
sütőtök szezonja,itt a Halloween.Most még a torta is sütőtökkel
készült.






A sütőtököt értelemszerűen megmosva, darabolva, puhára sütjük a sütőben,s mikor már az egész konyhát (lakást)
belengi a kellemes illata és kicsit karamelizálódott, kivesszük

sütőből majd hagyjuk kihűlni. Mivel a tésztához
tojást is
használunk, ez a lépés elengedhetetlen, ezáltal
ugyan kicsit hosszadalmas
lesz a készítése, de közben
csinálhatunk mást!Faragjuk ki
a
hallaweni tököt, vagy készítsünk ajtó dekorációt stb.


A tojásokat választjuk szét!A puha vajat
keverjük habosra a tojás sárgájával, ehhez adjuk a kihűlt
sütőtököt és keverjük el
egyenletesen,krémesre.A lisztet szitáljuk át, adjuk hozzá a

sütőport,szódabikarbonát,sót és a fűszereket,( szerecsendiót,fahéjat,őrölt gyömbért)és az ételkeményítőt. A sütőtök édességétől függően
édesítsünk,
adjuk bele a szükséges cukrot és a kandírozott narancshéjat
is.A tojások fehérjét verjük kemény habbá a cukor 2/3 részével.A sütőtök krémet, a tojások habját és az ízesített lisztet.Óvatosan keverjük össze, előkészített( sütőpapírral bélelt)tortaformába simítva,előmelegített gőzmentes
sütőben kb. egy órát
süssük
180 fokon .
A kész, kihűlt tortát locsoljuk meg
narancslikőrrel!
A tetejét
tejszínhabbal lazitott mascarpone krémmel kenjük be úgy, hogy az oldalára is jusson, és

olvasztott csokoládéval spicceljük meg.


Hozzávalói:500
gr sütőtök
200 gr puha vaj100
gr barna cukor4 db tojás300 gr liszt1 tk sütőpor2 tk szódabikarbóna1 tk őrölt fahéj1/2 tk őrölt szerecsendió1 tk őrölt gyömbér1 tk sókandírozott narancshéj
250 gr mascarpone
100 gr
tejszínhab
1/2 dl narancslikőr