Sült túrótorta

  • 2018.02.28.
  • 5


Anyukámtól az esküvőmre kaptam egy kézzel írt szakácskönyvet, amibe összegyűjtött egy csomó családi receptet, azóta is ebbe körmölöm le azokat a recepteket, amit valakitől kaptam, kipróbáltam vagy kikísérleteztem (és mondjuk nem lett belőle azonnal blogposzt). Anyu egyik kolléganője sült túrótorta receptjét azóta nem csináltam meg, hogy egyszer felírtam, pedig mindigis tudtam, hogy szuper cucc. Most hétvégén, a húsleves után tökéletes második fogás lett belőle: langyosan, házi baracklekvárral. Ízélményben a rizskoch és a sajttorta között van, de az elkészítése még azoknál is egyszerűbb. Az eredeti receptben szárazanyagként gríz szerepel, amit én önkényesen kukoricadarára cseréltem, hogy gluténmentes legyen. Tökéletesen működött. (Sajnos afényképezőgépem memóriakártyája sérült, így elvesztek a szép kis képek, amit csináltam róla. Egy telefonos van, hogy azért lássátok miről bszélek.) 
[...] Bővebben!