Mandulás narancsos cantuccini vagy biscotti

  • 2017.12.14.
  • 5

 

Talán már megszokhattátok, hogy karácsony környékén állandóan visszatérő témám az ehető ajándékok ötletei. Annyival fantáziadúsabb és kreatívabb, mint egy doboz bolti csoki! 
Az olaszok kétszersült keksze a cantuccini, avagy biscotti (tényleg mi a különbség?) azért zseniális megoldás, mert gyakorlatilag nem tud kiszáradni, mert ez eleve száraz, így jó előre meg lehet csinálni, semmit nem vesz le az értékéből. Klasszikusan édes borba mártogatva fogyasztják, de a forró kávéval vagy teával sem lőhettek mellé. Apróra tördelve meg tökéletes ropogós textúrát ad egy pohárkrémnek, vagy más desszertnek. Nagyon ajánlom! 
Az elkészítése se nem bonyolult, se nem különösen hosszadalmas, szóval nem szól ellene semmi! 
[...] Bővebben!