Joghurtos túrótorta

  • 2013.07.17.
  • 7

Mostanában kissé túltengenek nálam az édességek, de mit csináljak, ez a július egy ilyen hónap és még vannak ötleteim :-) Ez a torta a nagymamám 85. szülinapjára készült még a vakáció alatt, de feltenni nem tudtam eddig. Sajnos nem előző este csináltam, így a zselatin még nem kötött meg, de ha türelemmel vártam volna, szebb lett volna (a maradék már jól nézett ki). Szóval a külső ne tántorítson el senkit, az íze ötös, és ha nem kell ebédre adni a délelőtti sütit, a külseje is az lesz.Hozzávalók (24cm-es tortaformához, nálam most szív alakú volt)Az alaphoz1 csomag zabkeksz100 gramm vaj100 gramm étcsokiA citromos málnás réteghez220 gramm görög joghurt (Bakoma)200 gramm habtejszín (30%)125 gramm túró3 evőkanál porcukor1 zselatin fix1 lime héja100 gramm málnaA meggyes ribizlis krémhez220 gramm görög joghurt (Bakoma)200 gramm habtejszín (30%)125 gramm túró3 evőkanál porcukor1 lime héja100 gramm ribizli3 evőkanál meggylekvár1 zselatin fixA kekszet késes aprítóban összetörtem, az olvasztott vajjal és csokival összekevertem, a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tettem, majd betettem a hűtőbe pár percre.A citromos málnás réteghez a joghurtot, citromhéjat, a túrót, a porcukrot és a zselatin fixet összekevertem, majd beleforgattam a keményre felvert tejszínhabot. Óvatosan belekevertem a málnát. Ráöntöttem a tortára és visszatettem a hűtőbe.1 óra múlva a meggylekvárhoz hozzákevertem a joghurtot, a vaníliát,
a cukrot, a túrót és a zselatin fixet. Ezután
beleforgattam a keményre felvert tejszínhabot, a ribizlit és a már szilárd rétegre öntöttem. Tovább hűtöttem, majd díszítettem és szeleteltem.Esetleg több cukrot is elbír annak, aki az édes ízeket kedveli.Szőke Virág Judy fotókBejegyzéseim követése