Paradicsomos-krémsajtos csirke

  • 2013.06.13.
  • 9

Ez egy ősrégi Jamie Oliver recept, nem is tudom már melyik könyvében olvastam. A pontos arányokra sem emlékszem, csak úgy az alapelvekre. Éppen ezért mindig kicsit másfélére sikerül, na de éppen ez a jó benne. Gyors is, maradékmentőnek is megfelel, amolyan a sütő-teszi-a-dolgát-én-meg-a-sajátomét típus. De ettől még nagyon jó ám!És ha majd másik konyhában fogok főzni akkor majd szép képeket fogok csinálni. Ez csak úgy a képeket elnézve jutott az eszembe :-)Hozzávalók:egy csirkemell filé (szerintem comb is jó lenne)2 dl fűszeres paradicsomszósz (a múlt heti pizzához készítettem, lefagyasztva várta a sorsát)200 gramm krémsajt vagy mascarponesó, borsvajkis reszelt sajt (most pecorino)A csirkemellet közepes darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd vajban és némi olívaolajban hirtelen pirosra sütjük mindkét oldalát és egy tűzálló tálba tesszük.A paradicsomszószt a sajttal összekeverjük, ha nagyon sűrű, egy kis tejszínnel hígíthatjuk, de a csirke levet enged, ezzel számolni kell! Ráöntjük a csirkedarabkákra és alufóliával lefedve 200 fokon kb. egy óra alatt puhára sütjük. Az utolsó 10 percben levettem a tetejét és rászórtam a sajtot, azzal pirult még. Ez el is maradhat. Most gnocchi volt a körete, de sima tészta is jó hozzá, én pedig balzsamecetes zöldsalátával ettem, úgy is nagyon finom volt.Ha nincs maradék paradicsomszósz, akkor így készítsük el: egy kis olívaolajon 2 fej lilahagymát megdinsztelünk 2 darab babérlevél kíséretében, majd hozzáadunk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát, sót, borsot és egy doboz konzerv paradicsomot vagy passatát és minél tovább rotyogtatjuk lefedve, alacsony lángon. A végefelé kis balzsamecettel meglocsoljuk, melléteszünk friss vagy fagyasztott bazsalikomot, majd ha kész, botmixerrel egyneműsítjük (babérlevél előtte kuka!).Bejegyzéseim követése

Címkék

Főétel Olasz