Focaccia

  • 2013.06.11.
  • 7

Ez a vacsora úgy volt, hogy kaptam egy kis szombat délutáni alvási lehetőséget, amíg a törpike és apukája sétálni mentek. Később csatlakoztam én is, és érdeklődtem, hogy jó lesz-e focaccia vacsorára. Azt a kedves választ kaptam, hogy "jó lesz más is". Ok, akkor gondoltam térjünk be a boltba, elég volt az egész délelőtti főzés, nem muszáj nekem ezt folytatni. Meg is beszéltük, majd a sarkon még úgy döntöttünk, a bolt előtt még lesétálunk a strandig. Mire visszaértünk, épp ezerrel takarítottak a zárt ajtók mögött...maradt tehát az eredeti elképzelés, amit 50 perc múlva totálisan el is tüntettünk. Még a picur is kapott egy saját gombócot (csípős szósz nélkül), amit egy az egyben meg is evett a negyed fogával.Hozzávalók:A tésztához330 gramm liszt (most BL80-as kenyérliszt)100 gramm víz100 gramm sör10 gramm méz vagy barna cukor20 gramm élesztőcsipet só1 evőkanál olajA tetejére3 evőkanál olívaolaj1 evőkanál citromlé, esetleg citromhéjpici chilipehely2-3 gerezd zúzott fokhagymaA tészta hozzávalóiból rugalmas alapot gyúrunk, majd kelni hagyjuk pár percig (lehet rendesen is, de nekem nem volt most idő).Ezalatt a tetejére kenhető szószt kikeverjük, azt is állni hagyjuk.A tésztát kétfelé vesszük és nagyon vékonyra kinyújtjuk (nekem most a kerek forma volt kényelmes, de mindegy egyébként), megkenjük az olajos öntettel és előmelegített 220 fokos sütőben barnára sütjük.Most igazi lángos módszerrel, tejföllel és sajttal ettük. Remek vacsora!Recept innen.Bejegyzéseim követése