Tengeri hal rukkola pestoval

  • 2013.05.15.
  • 9

Hétvégén a pénteki barátnőzős nap után újra megcsináltam a rukkola pestót, amit egy éve tanultunk a Rosinante tanfolyamán. Nyilván a közös szendvicskrémgyártás egyik eleme volt, nem magamtól jutott eszembe. Azt hiszem, ahányan vagyunk, annyiféle verzióban csináljuk. Mivel maradt egy kicsi, arra gondoltam, vacsorára jó lesz Férjnek némi tengeri halfilére halmozva. Díjazta az ötletem. Újabb 5 perc melóval előállítható vacsora.
Hozzávalók:50 gramm rukkola50 gramm pirított hámozott mandula50 gramm parmezán10 db olajban eltett aszalt paradicsom só, bors3 szál újhagymaolívaolaj 500 gramm tengeri halfilé (nálam alaszkai tőkehal)A pesto hozzávalóit turmixgépbe öntjük és annyi olajat öntünk rá, hogy az általunk elérni kívánt sűrűséget elérje. Közben persze nem árt bekapcsolni...Az eredeti recept fokhagymát is tartalmazott és törökmogyoróval készült.Ha fagyasztott halat használunk, akkor hagyjunk elég időt, hogy kiolvadjon, különben elázik a kaja és ehetetlen lesz, cafatokra esik. A kiengedett halfiléket
sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, elosztjuk rajta a pestot és 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Barna rizzsel kínáltam.Bejegyzéseim követése

Címkék

Hal Főétel Olasz